Barajul Renaissance cea mai mare hidrocentrală din Africa

Infraser
Scris de Infraser Add a Comment 2 minute de citit

Unul dintre cele mai îndrăznețe eforturi din Africa din ultimii ani a fost Marele Baraj Al Renașterii Etiopiene. Aceasta este una dintre cele mai mari centrale hidroelectrice din lume și este cea mai mare hidrocentrală din Africa. Deși a durat 10 ani și a costat 5 miliarde de dolari pentru a finaliza proiectul în 2020, barajul a fost operațional abia din 2022. Scopul proiectului a fost de a oferi Etiopiei energie curată și eficientă, deoarece țara se confrunta cu o penurie de energie. Astăzi, barajul furnizează energie electrică în rețea la o rată de 375 MW.

Etiopia este o țară care are multe probleme de energie electrică. Mulți cetățeni nu au acces direct la electricitate în casele lor. Drept urmare, etiopienii consideră că aceasta este o chestiune națională și se tem că vor fi dependenți de alții pentru putere. Barajul Renaissance planifică să schimbe acest lucru și să ofere oamenilor energie durabilă.

Cu toate acestea, Barajul Renașterii nu este lipsit de controverse. De altfel, de la momentul anunțării sale, multe țări vecine și-au prezentat plângerile cu privire la proiect. În special, în țările prin care trece Nilul, cum ar fi Sudanul și Egiptul, oficialii guvernamentali și ecologiștii au criticat efortul Etiopiei.

Principalul punct al acestor plângeri este, evident, preocuparea față de apa Nilului. Etiopia generează energie prin umplerea barajului cu apă din râu. Vecinii țării și-au exprimat teama de secetă. Africa și Orientul Mijlociu sunt locații care au deja lipsă de apă. Prin urmare, tăierea unei bucăți din una dintre cele mai mari surse naturale de apă de pe continent a făcut loc unor dispute.

În timp ce multe țări au reacționat să blocheze acest proiect, Etiopia a promis că va împărți electricitatea pe care o generează cu aceste țări. Printr-un acord oficial cu unele dintre națiunile africane, țara încearcă să atenueze grijile și să demonstreze că proiectul are mai multe avantaje decât dezavantaje.

Sursa: roadsflow.com

Share This Article
Scris de Infraser
Follow:
INFRASER își propune să distribuie articole legate de domeniul infrastructurilor rutiere, haideți împreună să descoperim cât de frumoasă este ingineria și cât de multe trebuie să învățăm desprea ea.
Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *